top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraAdmin

Nedělní výlet

Neděle je od slova nedělat a proto jsme si i my dali od práce pauzu. Téměř celý den jsme strávili na cyklovýletě. V první řadě chceme moc poděkovat místním občanům, kteří nám zapůjčili kola pro zahraniční dobrovolníky, bez toho bychom tento výlet vůbec nemohli podniknout.


Společně s naším dobrovolnickým týmem výlet podnikla také paní Adámková s dcerou Julinkou a pan Hemelík s dvojčaty Vojtou a Tomem. Díky nim jsme si mohli užít nejenom sportovní zážitek, ale také příjemnou společnost.



Naší první zastávkou byla Ekofarma Bílý mrak v Šachově. Z původně plánovaných pár minut se návštěva příjemně protáhla - strávili jsme zde značnou část slunečného dopoledne. Povídání o chodu farmy jsme si vychutnali stejně jako domácí koláč, džus a ovoce či zeleninu ze zahrádky.




Někteří jeli na kole znovu po několika letech, tudíž jsme si například museli připomenout, že když se řekne „zastavíme“, není nutné ihned prudce zabrzdit uprostřed cesty, neobešli jsme se bez pádu do trávy, ale také třeba mezi keře zámeckých růží. Málem rovněž došlo ke srážce Karen z Mexika s častolovickým zámkem. Velmi originální brzdící manévr však zachránil jak Karen, tak zámek. Naši zahraniční hosté však v duchu rčení „i pád na hubu je krok vpřed“ po každém karambolu pokračovali s chutí a velkým úsměvem na tváři.


V Častolovicích jsme načerpali nové síly procházkou po rozkvetlém parku a návštěvou známé mini zoo.


Děkujeme panu Zaujecovi za pozvání do Motorestu Čestice, kde mohli zahraniční hosté ochutnat klasickou českou kuchyni nebo také třeba pro ně doposud neznámou točenou malinovku.


S přibývajícími kilometry se zvyšovala frekvence výrazů typu „bolí mě zadek“, „umírám“ nebo „Kde je Borohrádek?“. S vypětím všech sil ale všichni dorazili do cíle a někteří byli na svých 32 najetých kilometrů velmi pyšní :)


Ti, co neměli sportu ještě plné zuby, si večer zahráli fajn fotbal s místními kluky.


Náš workcamp je už v polovině, proto jsme si večer společně sedli a ohlédli se za uplynulým týdnem. Shodli jsme se, že náš workcamp je super a těšíme se i na jeho druhou a zároveň poslední část.


Děkujeme všem, kteří se podíleli na tom, že jsme mohli zažít takto krásný den :)

Za dobrovolnický tým Dorča Cikánová

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page